Bröllopsfotografer för er som kanske inte vill ha en bröllopfotograf

En av oss (Joakim) vägrade in i det sista att fota bröllop, bara på grund av att han inte upplevde sig ha ett enda romantiskt ben i sin kropp och inte kunde låta bli att himla lite med ögonen åt noggrant koreograferade first looks i lavendelfält, makrobilder av ringar i blomsterkorgar och porträtt av brudpar som blundar mot varandra utan rimlig anledning. Anna har lite fler romantiska ben i sin kropp (även om hon också föredrar det dokumentära över det överdrivet sockersöta) och övertalade honom till sist. Det visade sig att om man bytte ut ordet ”romantisk” mot ”nostalgisk” så kunde även Joakim släppa sina fördomar och inse att bröllopsfoto är bland det roligaste man kan göra.

I vårt andra liv, där vi sysslar med sjukvård, har vi sett människor under deras svåraste stunder, när tillvaron skakar och livet kanske närmar sig ett slut. Vi har betraktat bilderna många gånger, de som fått följa med till boendet när man inte längre klarar vardagen själv, när man behövt lämna det trygga och bekanta och ser tillbaka på livets höjdpunkter genom fotografier och minnen. Det är dessa bilder vi vill ta. Inte av det uppstyrda och stela, utan avslappnade bilder av banden mellan människor som bry sig om varandra. En dag kommer alla dessa ansikten vi bryr oss om att försvinna, om vi inte anstränger oss för att bevara dem.

Bröllop är ett av de få tillfällen i livet där man samlar sina människor, de man vill ta med sig på sitt livs resa. Vi vill hänga med och så lättsamt som möjligt hjälpa dig bevara den dagen för resten av ditt liv.

Joakim Hertze — Bröllopsfotografer och familjefotografer i Skåne och på Bjäre — Varför oss?, image 1
Joakim Hertze — Bröllopsfotografer och familjefotografer i Skåne och på Bjäre — Varför oss?, image 2
Joakim Hertze — Bröllopsfotografer och familjefotografer i Skåne och på Bjäre — Varför oss?, image 3